Ovo su poslovi koje morate da prođete da biste kasnije bili uspešni

Da li ste običan službenik u kancelariji, operater u kol centru ili radite u kiosku brze hrane kao prodavac?

Znamo, sigurno niste tako zamišljali svoju karijeru, ali verovali ili ne, upravo taj slabije plaćen posao može da vam, ukoliko ste voljni da na njemu učite, pomogne da kasnije u životu budete uspešni i ne provedete decenije iza tog pulta, ili sa slušalicama na ušima. 

Poslovi koje ćemo predstaviti su, prema brojnim istraživanjima, ne samo veoma korisni ukoliko na njima naučite šta treba, nego ih je gotovo obavezno proći pre nego što kročite na stazu ozbiljne karijere. Poželjno je raditi ih dok još studirate, kako biste istovremeno došli do diplome, ali i ovladali nekim drugim veštinama koje će vam se isplatiti. 

Ovo su ti poslovi, a na linkovima možete da dođete do njih na našem sajtu:

1. Radnik u restoranu brze hrane

Naučićete da slušate mušteriju, da reagujete trenutno, i da budete efikasni dok izvršavate porudžbine. Kao kuvar, naučićete šta sve ulazi u jedan proces i kako se on izvodi uspešno do kraja. Veoma stroge mere sastojaka će vas naučiti da ne ostavljate ostatke i ništa ne bacate, bilo u smislu materijalnih stvari, bilo u smislu vremena. Naučićete da prepoznate sve što je neefikasno i troši vam novac i vreme. Ako radite u "drajv-inu", vrlo brzo ćete ovladati sposobnošću da dobijete precizne informacije u najkraćem roku i odgovorite u istom. 

Sve su to veštine koje će vam trebati na mnogo ozbiljnijim poslovima, posebno menadžerskim, pogledajte i posao u turizmu i ugostiteljstvu Tu ćete naći ne samo osnovne poslove konobara, radnika u fast-fudu, pica majstora, već i menadžerske poslove u ovim objektima, koji su korak dalje ka vašem cilju. 

2. Telemarketing operater/prodavac

Pozicija prodavca bilo čega, daje vam super priliku da razumete cikluls prodaje i ciklus psihološkog aspekta prodaje. Možda ćete pomisliti da ne želite da radite u prodaji i da vam to nikada neće biti potrebno. Grešite. Uvek ćete nešto prodavati, pa čak i ako ste lekar ili psiholog - svoje usluge. Uvek će vam biti potrebna umetnost ubeđivanja nekoga da nešto uradi (recimo, da unapred vas a ne vaše kolege). Ta veština može da se nauči, a prodaja je idealan teren da se upoznate s ljudima i naučite da slušate njihove potrebe, a zatim ih upravljate prema svojim ciljevima. 

3. Osnivanje svoje firme/radnje/startapa

Danas ćete često čuti reč "startap", koja se uglavnom odnosi na mlade IT firme koje pokušavaju da dobrim idejama dođu do velikog kapitala, odnosno ulagača. Ali, u suštini, to može da bude bilo koja firma ili radnja - poetna je da razvijate svoju ideju i svoj posao od nule, pa makar bili i potpuno neuspešni. Zašto je važno da prođete tim putem? Prvo, da biste naučili da morate da savladate mnoge veštine koje nisu vaša struka, da budete "devojka za sve". Drugo, naučićete kako da više uradite sa manje... vremena, sredstava za rad, ulaganja ili ljudi. Sigurno ćete da naučite i nešto što ste mislili da inače nikada ne biste, bilo da je reč o poznavanju privrednog prava, poreskog sistema ili nečeg trećeg. Vredi svake uložene sekunde, čak i ako ne uspete. 

4. Trgovina

Ne postoji posao na kome ćete bolje naučiti da ugodite raznim zahtevima mušterija. Ako uspete da izvučete najbolje iz ovog visoko organizovanog i optimizovanog sistema, tim bolje po vas. Naučićete da se prilagođavate i budete fleksibilni, kao i da razmišljate na kreativne načine. U ovoj industriji takođe ćete imati priliku da upravljate ljudima i organizujete rasporede, dobavljače i ostalo, da ćete posle toga biti veoma spremni za neki odgovorniji i bolje plaćen posao. 

Poslove u oblasti trgovine možete naći na ovom linku: posao trgovina 

5. Radnik u korisničkom servisu

Zvuči veoma loše da vam se radni dan sastoji od slušanja ljutitih mušterija koje se istresaju na vama, a vi morate da ostanete ljubazni. Međutim, ne samo da ćete se na tom poslu naučiti strpljenju, već ćete razviti i veštine koje su veoma važne u komunikaciji sa ljudima. Moći ćete da naučite da smirite nekog, da odgovorite ispravno na njegove/njene emocije koje često mogu biti i čista frustracija. Istovremeno ćete znati kako pravilno da predstavljate kompaniju za koju radite u pozitivnom svetlu, a znaćete i kako da predstavite dobre i loše strane proizvoda ili usluga koje zastupate.

Ovo su takvi poslovi koje možete naći na našem sajtu: 

Call centar posao  

Najpopularniji tekst na našem sajtu ove nedelje je: Ova kompanija vam pomaže da nađete posao bilo gde u svetu i da se osećate savršeno.

Autor: Klikdoposla/IA - Lifehack.com

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima