OGLAS

Da li je dobro izjaviti ljubav kolegi? (jedan poslodavac to podržava)

Stara doktrina po kojoj treba povući jasnu razliku između ljubavi i posla sve manje vredi–poslednja istraživanja pokazuju da je sve veći broj zaposlenih koji stupaju u seksualne odnose, pa čak i u šefovoj kancelariji.

Od poklonjenih čokoladica do maila s ljubavnim pesmama, Dan ljubavi čini kancelarijske prostore puno romantičnijim mestima nego što su to običnim danom. Ali po poslednjim istraživanjima, u radnim prostorima ima nečeg drugog.

Jedan od deset ispitanika potvrdiće kako je vodio ljubav na radnom mestu, a puno više njih će priznati kako su o tome razmišljali. Tako barem kaže istraživanje koje je sprovela web-berza rada Glassdoor.com, a prenosi Huffington Post. Istraživanje je obuhvatilo hiljadu ljudi u Sjedinjenim Državama i ispitalo kako njihov ljubavni život utiče na poslovni i obrnuto.

Čak 37 posto potvrdilo je da su imali emotivnu vezu sa kolegom. Nedavno istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji došlo je do približno istog rezultata. Amerikanci su se ipak pokazali malo preduzetnijim ljubavnicima. Među onima koji su priznali seks na poslu, 22 posto Amerikanaca odvažilo se taj čin uraditi u šefovoj kancelariji, a istu je hrabrost pokazalo samo pet posto Engleza. Seks u konferencijskoj sali jednako je učestao s obe strane Atlantika: 18 posto u Americi i 14 posto u Britaniji.

Većina onih koji su imali veze sa zaposlenima svedoči kako obično završavaju neugodnim odnosom, ali ipak – čak 51 posto smatra kako takve veze nisu razlog za sramotu. Takođe, veliki broj ispitanih izjasnio se da bi takve ljubavi trebalo izbegavati, jer mogu imati nepovoljan učinak na posao. Ili kako je neko rekao - 'kancelarijske su ljubavi pouzdan recept za katastrofu'.

Popularnije mišljenje je ono da će ljubav pobediti sve pa čak i prepreke koje se za ljubav stvaraju na radnom mestu.

U životnom ritmu u kojem sve više živimo u kancelarijama, a sve manje u ostalim prostorima, nije teško razumjeti zašto se ljubav uselila među kancelarijske stolove.

Pa premda su poslodavci odreda mišljenja da intimiziranje narušava profesionalnu radnu atmosferu, ima i izuzetaka.

Verovatno najpoznatija je britanski multimilijarder i vlasnik Virgina Richard Branson, koji je negdje napisao kako je 'zaljubljivanje na radnom mestu put u avanturu i kao takvo treba se podržavati i slaviti'.

Image courtesy of: ornello_pics / Flickr (CC BY 2.0)   


Izvor i autorska prava:

tportal.hr

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2022 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva