OGLAS

Evo šta sve možete da radite za platu VEĆU OD PROSEČNE u Srbiji

„ŠTO NISAM ZAVRŠIO ZANAT, DA ME BOG VIDI?“ Cvećarka, automehaničar, pekari i roštilj majstori – evo šta sve možete da radite za platu VEĆU OD PROSEČNE u Srbiji

Kada čujemo podatak da je prosečna plata u Srbiji oko 53. 000 dinara, neretko se zapitamo koja to zanimanja dižu prosek, kada znamo da nemali broj ljudi u privatnom sektoru zarađuje manje od toga.

Prva pomisao je da su u pitanju programeri, kontrolori letenja, menadžeri, finansijski sektor, kao i sektor proizvodnje duvanskih proizvoda, što su, po statističkim podacima tradicionalno sektori koji imaju natprosečne zarade.

Međutim, sudeći po realnim zaradama koje poslodavci nude oglasijma za posao, mnogi zanati mogu da vam donesu zaradu znatno veću od prosečne. Činjenica da  malo-malo negde vidimo neki oglas za pekaru, prodavnicu ili frizerski salon gde su plate i 80.000, tada se zapitamo - zašto nisam učio/učila neki zanat?

Ovo su samo neki od poslova za koje vam nije potrebna fakultetska diploma, a za koje poslodavci u Srbiji nude natprosečnu zaradu, u oglasima koji su objavljeni u poslednjih dva meseca.

Plate od 50.000 do 80.000 dinara

Među poslovima u ovoj grupi, veliki je broj onih namenjenih komercijalistima. U jednom oglasu za komercijalistu na terenu   kažu da je potrebna srednja škola, vozačka dozvola, a plata je iznad republičkog proseka.

Jedan nesvakidašnji oglas pregledan je čak 1.000 puta. U njemu se traže aranžeri u cvećari, nudi se stalan posao i plata od 50.000 do 80.000 dinara, a sve što vam je potrebno jeste da ste imali bar neko radno iskustvo. 

Bilo da ste nekada radili u pekari ili samo prolazili pored iste, možete da konkurišeta za posao u kojem se traže pomoćne radnice i radnici u pekari koji bi radili pripremu, ali i održavanje higijene. Takođe i ova pekara daje stalni radni odnos i platu u pomenutom rasponu. 

I mesari pripadaju grupi poslova koji nisu loše plaćeni i kreću se oko i iznad srpskog proseka. Tako, jedna mesara u Beogradu, traži mesara koji bi bio zadužen za poručivanje, kontrolu mesa, ali i mnoge druge poslove koje bi radio neko ko ima već iskustva u ovom poslu. To iskustvo bi moglo biti nagrađeno zaradom od 60.000 dinara pa naviše, stalnim zaposlenjem, osmočasovnim radnim vremenom u dve smene, a uz sve to su im obezbeđene i obuke. 

Rad na roštilju, srednja škola, osmočasovno radno vreme, stalan posao i plata 58.000 – to je posao koji se nudi za one koji žele da budu roštilj majstori  u jednoj prestoničkoj piceriji. 

Plata od 80.000 do 120.000 dinara

Ako znate da bagerišete, bogami, možete lepo i da zaradite za svoje znanje. Jedna firma u kolini Beograda traži upravo takve stručnjake, ali je iskustvo neophodno. Prijava je zagarantovana, ali i plata od 100.000 dinara uz nedelju kao slobodan dan. 

Da biste radili u jednoj firmi kao stalno zaposleni, potrebno je da ste električar, ali nije neophodno da imate iskustvo. Plata koja vam je zagarantovana je od 80.000 do 120.000 dinara, a firma se nalazi u Surčinu.

Ako ste se majstor za vodovod i kanalizaciju, postoji posao i za vas, i dobro je plaćen. Isplata je svake subote, a plata mesečno izađe i do 120.000 dinara. Poslodavac nudi i mogućnost za stanovanje. 

Za one koji znaju nemački, idealan posao bi mogao biti operater u kol centru . Jedino što je potrebno, a piše u oglasu, jeste da ste komunikativni, ambiciozni i da održavate dobre odnose sa klijentima. Plata je do 120.000 dinara, a posao je na određeno vreme. 

Mnogo poslova u ovoj grupi je vezano i za region, pa ako želite da radite kao sobarica, konobarica ili hostesa, recimo u Hrvatskoj, koja nije daleko i traži mnogo radnika, tu možete videti svoju priliku i okušati se, bar privremeno. 


Autor: Klik do posla

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima