Omladinska zadruga Bulevar savetuje: Evo kako do posla

Proces nalaženja posla i selekcije kandidata sam po sebi je komplikovan i pun nedoumica, stoga smo pitali poslodavce na čije se oglase javljate na sajtu KlikDoPosla.com da nam otkriju kako odlučuju o tome ko na kraju dobija posao. Nadamo se da će ova naša akcija pomoći da bolje upoznate poslodavce i precizije se informišete o tome šta, odnosno koga, traže.

Odgovara: Breda Milić, direktor poslovnice, omladinska zadruga Bulevar

Kako izgleda prvi krug selekcije, ako imate mnogo prijavljenih kandidata?

Omladinska Zadruga Bulevar i njeni zaposleni se trude da u prvom krugu iščitaju biografije kandidata što detaljnije i urade selekciju tako da najprikladnije biografije budu dostupne poslodavcima. Neretko se dešava da pozivamo kandidate kako bi pre prvog razgovora stekli neku osnovnu sliku o samim kandidatima I rešili neke nedoumice iz same biografije.  

Šta jedna biografija mora da ima da je ne biste odmah odbacili, već joj posvetili više pažnje?

Mora da bude relevantna za taj oglas, da odgovara zahtevima poslodavca, kako po obrazovanju, tako i po iskustvu. Naravno, nismo uvek striktni prilikom odabira kandidata ukoliko ona ili on ne zadovoljavaju sve  uslove, već u smo u potpunosti otvoreni ukoliko postoji potencijal za napredovanje kandidata na tom polju ili pak da nadoknađuje nedostatak u biografiji nekom drugom stavkom .

Ako biste mogli u tri reči ili rečenice da opišete kakve zaposlene traži vaša firma, koje bi to reči/rečenice bile?

Potrebno je da su samo vredni, marljivi i spremni da rade.  Da shvate da nekad i malo, naizgled beznačajno radno iskustvo može da napravi veliku razliku kod poslodavca. Ne zaboravite da se trudite da istaknete sebe iz mase, ako ne radnim iskustvom onda vizuelnim ili nekim drugim rešenjem. Profil poslodavca omladinska zadruga Bulevar 

Možete li da se setite konkretnog kandidata koji vas je oduševio/la na razgovoru za posao? Šta je uradio/la da ga/je zapamtite? Gde je ta osoba sada?

Nemali je broj kandidata koji nas je oduševio za poslednjih 16 godina postojanja Omladinske zadruge Bulevar. Entuzijazam i samouverenost igraju bitan faktor jer nekad nemamo dovoljno vremena da se posvetimo svakom kandidatu dovoljno i da steknemo kompletnu sliku o njemu. Veliki broj kandidata koji su počeli preko nas i pokazali neke od ovih osobina sada se nalaze u stalnom radnom odnosu i napredovali su u svojoj struci.

Najbolji poslovni savet koji ste dobili ili dali?

Makar radili i neki usputni posao i čekali bolju priliku, uvek dajte svoj maksimum jer nikada ne znate ko Vam može dati preporuku ili pružiti priliku.

Sve poslove koje nudi omladinska zadruga Bulevar pogledajte OVDE na linku posao Omladinska zadruga bulevar 

Autor: Klik do posla/ IA

Ostali članci

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima