Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Oni plaćaju radnicama veštačku oplodnju - razlog nije nimalo naivan

PDF
Štampa
Oni plaćaju radnicama veštačku oplodnju - razlog nije nimalo naivan
Image courtesy of: Serge Bertasius Photography /FreeDigitalPhotos.net

Kompanija Fejsbuk izdvaja po 15.000 evra za zamrzavanje jajnih ćelija radnica koje žele da imaju decu, kako bi odložio njihov porođaj i što duže ih zadržao u kancelariji. Iako se mnogim ženama dopada ideja o “zaustavljanju” biološkog sata, kritičari je vide kao vid manipulacije.

Kontroverzna praksa, prema rečima čelnika “Fejsbuka”, ima za cilj da poveća broj ženskog osoblja, omogućavajući radnicama da se fokusiraju na karijeru, ali da istovremeno ne moraju da se odreknu sna o majčinstvu. Društvena mreža je prva koja finansira proceduru iz nemedicinskih razloga, a pored iznosa koji izdvaja za sam postupak zamrzavanja, “Fejsbuk” u svakom pojedinačnom slučaju mora da plaća i po 370 evra godišnje za iznajmljivanje mesta u banci jajnih ćelija.

- Veoma je teško napredovati na profesionalnom planu i paralelno podizati decu. Nudeći im ovakvu vrstu usluge, kompanija ulaže u žene i podržava ih u nastojanju da izgrade živote onako kako žele - kaže Brižit Adams sa foruma “Eggsurance.com”.

Kao nagradu za odanost, “Fejsbuk”, takođe, svakoj novopečenoj majci donira po 3.700 evra, kako bi kupila odeću i opremu za bebe. Neki pomenute poteze tumače kao manipulaciju, smatrajući da se iza njih krije pokušaj da se radnice zadrže u firmi i maksimalno iskoriste.

Prema navodima stranih medija, kompanija “Epl” mogla bi da usvoji praksu zamrzavanja jajnih ćelija od januara sledeće godine.

Izvor: 24sata.rs

Image courtesy of: Serge Bertasius Photography /FreeDigitalPhotos.net 


Broj pregleda: 528
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus