OGLAS

„POVUČEM RUČKU, KAD ONO: PUČE VODENJAK...“ Tijana pravi bedževe, kaže da zarađuje MNOGO VIŠE od prosečnog Srbina , a pored toga je top mama

„POVUČEM RUČKU, KAD ONO: PUČE VODENJAK...“ Tijana pravi bedževe, kaže da zarađuje MNOGO VIŠE od prosečnog Srbina , a pored toga je top mama

 

„Kraj osmog meseca trudnoće, meni stiže porudžbina od 500 bedževa za svadbu..Muž mi je zbog stanja u kojem sam branio da radim, ali pošto mu je uspeo jedan od tri bedža, ja ga sklonim da nastavim i ubrzam proceduru. Bilo je oko 22 sata i kako sam povukla ručku meni je pukao vodenjak. Sve ostalo je istorija – ovako za „Klik do posla“ počinje priču Tijana Svitlica, Novosađanka koja je pre tri godine oživela kult bedževa i od toga napravila jedinstven biznis od kog može baš dobro da se zaradi.


-Završila sam diplomatiju ali od samog početka znala sam da se u tome ne pronalazim. Ja sam čovek kreativac: volim da crtam, da pišem, umem to da radim i samo sam tražila način kako da od toga napravim nešto zanimljivo. Bedževi tad nisu bili u prvom planu – priča Tijana i objašnjava da je prvo pravila neku garderobu, a bedževe je slala kao „gratis“ uz to.

Kako su bedževi postavila okosnica posla? Nakon što je zatrudnela sa prvom devojčicom, Tijana je rešila da napravi pauzu od pravljenja garderobe.

 

Moj suprug je primetio da ja bedževe volim da pravim i umem da pravim, pa je preporučio da kupimo mašinu. Sve se dešava bukvalno istog dana: ja saznajem da sam trudna, kupujem mašinu i počinjem da pravim prve svoje bedževe – kroz osmeh govori o prvim trenucima u ovom poslu Tijana Svitlica koja kaže i da je jako brzo počela da radi sama sebi reklamu.

I onda, dešava se pravo pozitivno čudo. Fotografisala je sama bedževe i za samo mesec dana napravila bum – porudžbine su dolazile sa svih strana, a najpozitivnije reakcije su stigle, kaže, kad je objavila na svojoj stranici da kupci mogu sami da kreiraju svoje bedževe.


Posao se nas tavio u dobrom tempu, pa su moje bedževe počeli da kupuju i kafići i frizerski saloni, a mnogo porudžbina je stiglo i iz škola i vrtića koji su tražili personalizovane bedževe za devojčice i dečake sa njihovim imenima –navodi Tijana ko su njeni najvatreniji kupci i objašnjava da pravi baš sve što neko poželi, a da najveći nivo kreativnosti ispolji kada joj kažu: „radi šta hoćeš“. Među onima koji najviše poručuju bedževe svakako su, ističe, devojke koje svojim drugaricama organizuju devojačke večeri.

To koliko je ova mlada Novosađanka ( posao Novi Sad )posvećena sv om poslu svedoči i činjenica da je kroz obe svoje trudnoće, tako ni neposredno nakon porođaja nije prestala da radi.

 

Nakon što mi je vodeljak pukao u 34. nedelji zbog povlačenja ručke na mašini za pravljenje bedževa, prvo što sam rekla sebi: Ma neću je uzeti više u ruke – kaže Tijana i onda sa osmehom kaže da je neposredno posle porođaja u porodilištu odmah muža pitala da li je uspeo da završi porudžbinu.

 

To se nastavilo i tokom odgajanja male dece, pa Tijana najčešće radi u kasnim večernjim satima, kada smo i mi sa njom razgovarali – nakon uspavljivanja dece.

 

Na pitanje koliko od ovog biznisa može zaraditi, kaže da to sve zavisi od meseca do emeseca, ali da je zarada takva da joj drugi posao nije potreban i da je to daleko od prosečne plate u Srbiji.


Nije isto kad mi neko traži jedan bedž i 500 njih, cene su različite naravno. Mnogo zavisi i od toga da li je sezona svadbi, slavlja, tad se razbijam od posla i imam mnogo porudžbina, a nekad kad je mrtvo kao sad, manje je posla, ali ga ipak ima – zaključuje za „Klik do posla“ Tijana i kaže da bi uskoro trebalo da izda i knjigu sa pesmama za decu, pa tako zaokruži svoju sklonost ka kreativnim poslovima.

 

Autor: Klik do posla

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima