OGLAS

Od šofera do prvog čoveka kompanije: Upoznajte Muhtara Kenta, generalnog direktora Coca-cole

Muhtar Kent, čija je karijera počela skromno, a završila se kao CEO Coca-Cole, ima fascinantnu priču. Nakon služenja vojnog roka u Turskoj, sa manje od hiljadu dolara, odlazi kod ujaka u New York. Tamo je, zahvaljujući oglasu u novinama, započeo karijeru u Coca-Coli kao šofer. Kroz ovu ulogu, stekao je vredno znanje o proizvodima, distribuciji, marketingu i logistici.

Rođen u New Yorku 1952. godine, Muhtar je sin Necdet Kenta, turskog diplomate, koji je bio izuzetno cenjen, posebno u jevrejskoj zajednici zbog spašavanja života Jevreja tokom Drugog svetskog rata u Francuskoj. Po završetku srednje škole u Turskoj, Muhtar nastavlja obrazovanje u Londonu, na poslovnoj školi Univerziteta u Londonu.

Njegova upornost i posvećenost radu u Coca-Coli brzo su uočeni, što mu je omogućilo brz uspon kroz korporativne redove. Godine 1985. postaje generalni menadžer za Tursku i Centralnu Aziju, a potom 1988. zauzima poziciju zamenika predsednika Coca-cole Internacional, sa sedištem u Austriji.

Nakon dvadeset godina u Coca-Coli, 1999. godine, Muhtar se vraća u Tursku i pridružuje Efes Grupi. Ovde širi poslovanje od Balkana do Kine. Ali, 2005. godine ponovo se vraća u Coca-Colu, ovaj put kao predsednik i generalni direktor za Severnu Aziju, Evroaziju i Bliski istok. Godine 2006. dobija novu poziciju, predsednika internacionalnih operacija.

2008 godine, Muhtar Kent doseže vrhunac svoje karijere kao predsednik i generalni direktor Coca-Cole. Osim poslovnih dostignuća, aktivno učestvuje u društvenim i preduzetničkim projektima širom sveta. Muhtar je oženjen, ima dvoje dece i dvojno državljanstvo - američko i tursko.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima