OGLAS

Prevara: Vaspitači završili fakultet, a dobili zvanje više škole

Bivši studenti Više škole za obrazovanje vaspitača širom Srbije, koji su se doškolovavali na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, svoje diplome su počeli da dobijaju tek četiri godine nakon završenih studija, i to sa nazivom zvanja koje su već imali!

Umesto “diplomirani vaspitač”, na diplomama koje su svršeni studenti konačno dobili, piše samo: “vaspitač u predškolskim ustanovama”, zvanje koje su već imali nakon završene Više škole. Vaspitači su “šokirani i ogorčeni ovom prevarom”, jer su im upravo dekan i prodekani Učiteljskog fakulteta savetovali da krenu na doškolovanje obećavajući im novo zvanje koje donosi bolje plate.

- Završili smo Višu školu za obrazovanje vaspitača i iskoristili smo mogućnost da nam obrazovanje dobije viši nivo tako što smo upisali doškolovanje na Učiteljskom fakultetu. Upravo to su nam predlagali i savetovali tadašnji dekan fakulteta i prodekani koji su obilazili predškolske ustanove u kojima smo bili zaposleni - priča vaspitač Ana Blagojević.

Ona i brojne kolege bez dileme su se upisali kao sufinansirajući studenti na doškolovanju.

- Neki ispiti su nam priznati, imali smo dosta diferencijalnih ispita, a i metodičke ispite smo morali ponovo da polažemo. Zajedno sa ispitima iz škole sa Više škole, to je oko 65 ispita za četiri godine studija. Branili smo i diplomski rad, iako smo već branili jedan na Višoj školi - kaže Blagojević.

Blagojević dodaje da su vaspitačima izdate diplome koje “nisu u skladu sa uverenjima koja su dobili, niti sa smerom i zvanjem pod kojima su upisali fakultet”.

Ostatak teksta pročitajte na sajtu 24SATA.RS

Autor: Marija Kosanović

 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima