Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


LAKA, BRZA I SIGURNA ZARADA OD KUĆE: Šta se zapravo krije iza ovakvih oglasa?

PDF
Štampa
LAKA, BRZA I SIGURNA ZARADA OD KUĆE: Šta se zapravo krije iza ovakvih oglasa?
Image courtesy of: pixabay.com

To su oglasi koji se već godinama provlače po stranicama za zapošljavanje, banderama i društvenim mrežama - laka, brza i sigurna zarada od kuće bez početnih ulaganja. Nisu vam potrebni diploma, iskustvo ni znanje stranog jezika, već samo internet konekcija, a dobre pare su zagarantovane. Nažalost, ovakva vrsta zarade nit je laka, nit je brza, a svakako nije sigurna.

Ako vam oglas za posao zvuči previše dobro da bi bio istinit, verovatno bi trebalo da ga zaobiđete. Kada se radi o zaradi preko interneta, već godinama su popularni poslovi poput kliktanja na reklame, igranja igrica i popunjavanja anketa za novac, a mlade ljude najčešće privlači rad od kuće i dobra zarada. Rad od kuće ćete svakako dobiti, ali o dobrim parama ovde nema reči. Iako ćete na većini tih oglasa videti nešto poput "deset dinara po kliku", istina je da ćete morati ceo dan da klikćete za par stotina dinara. Ako dobijete i toliko.

 

Aleksandar Pribićević, predsednik Udruženja za borbu protiv prevara, upozorava da bi trebalo dobro da razmislite pre nego što se prijavite za neki od ovih poslova.

Najveći problem sa ovom vrstom zarade je u tome što na kraju uopšte ni nema nikakve zarade. Oni vas privlače raznim obećanjima, ponudama i grafikonima sve dok ne uplatite neki novac. A kada shvatite da to ne želite više da radite i zatražite svoj novac nazad, onda vam pričaju kako ste lenčuga i da bi trebalo više da radite - kaže naš sagovornik, koji već dugo prati sve internet ponude.

 

Naime, u ovakvim oglasima najčešće stoji da se od vas očekuje samo da klikćete na reklame, i da ćete za to dobiti novac. Ovo se sve obavlja preko sajtova iz kategorije PTC (Pay To Click), koji posreduju između oglašivača i publike. Vi samo treba da napravite profil sa svojim podacima, a zatim svakodnevno da dolazite i klikćete na reklame koje vam stižu. Sve zvuči sasvim OK, dok se ne spomenu cifre.

 

U ovakvom vidu poslovanja ne dobijate odmah novac, već prikupljate poene. Čim pokušate malo bolje da shvatite ovaj sistem bodovanja, biće vam jasno zašto stavka "laka zarada" odmah pada u vodu - ovde ništa nije lako.

Kad se ulogujete odmah dobijate određeni broj tzv. BAP poena, a 2.000 ovih poena vredi 1 dolar. Primera radi, prilikom logovanja možete da dobijete par stotina poena, a svaki put kada odradite neku reklamu (kliknete na nju da bi dobili novac) skida vam se odgovarajući broj poena. Važno je napomenuti da ovi poeni ne vrede ništa dok ih ne potrošite na reklame - tek kliktanjem na reklamu bodovi se pretvaraju u novac.

 

U prevodu, ako neka reklama donosi zaradu od 0.05 dolara, skinuće vam 100 ovih poena. To znači da na računu sada imate ovaj iznos novca, ali vam se poeni smanjuju. Kako biste zaradili još novca, potrebno vam je još poena, a kako da ih dobijete? Pa, naravno, platite!

 

Za svaki dolar koji date kompaniji, dobijate 3.100 BAP poena. Kada te poene potrošite na reklame, to vam izađe 1.55 dolara, i imate dobitak od 55 posto. Međutim, ako imate u vidu da jedna reklama u početku donosi 0.01 ili čak 0.002 dolara, jasno je da je put dugačak do svakog zarađenog dolara.

 

Sam postupak kliktanja na reklamu nije komplikovan, ali takođe oduzima vreme. Nakon što kliknete na reklamu, ona vas vodi direktno na sajt, na kom zatim morate da provedete 30 sekundi. Tek nakon toga se računa kao da ste odgledali reklamu, i zaradili novac. Ne smete da budete u dve reklame u isto vreme, što znači da u početku za sat vremena možete da zaradite jedva nekoliko dolara.

Image courtesy of: pixabay.com

 

Ostatak teksta pročitajte na 24sata.rs


Broj pregleda: 5357
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus