Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Zašto na poslu ne smemo pokazati pravo lice?

PDF
Štampa
Zašto na poslu ne smemo pokazati pravo lice?
image courtesy of photostock / FreeDigitalPhotos.net

 

 

Iako kažu da je iskrenost uvek najbolji put, nova istraživanja kažu da na poslu ne bismo trebali pokazati svoje pravo lice.

Dok nas u vezi ili prijateljstvu potpuna iskrenost i odanost čini srećnima, naučnicii kažu da bi nam se na poslu moglo dogoditi suprotno ukoliko pokažemo svoje pravo lice.

 

Naučnici su napravili malo istraživanje sa 533 volontera i merili koliko su se otvorili prema ljudima s kojima rade na poslu.

 

Rezultati su pokazali da većina ispitanih najiskrenije pristupa partneru, zatim prijateljima i roditeljima.

U tim situacijama osoba koja se tako ponaša ima dobar i kvalitetan odnos s ljudima i mnogostruke koristi, ali nije isti slučaj s kolegama na poslu.

 

Doktor Oliver Robinson sa instituta Greenwich u Londonu smatra da se većina saveta o samopomoći zasniva na teoriji da čovek treba biti kakav zaista jeste i pokazati pravo lice, ali to nema dobre rezultate na poslu.

 

'U poslovnom okruženju pametnije je biti samo uljudan i smešiti se ili kolegu potapšati po ramenu nego zaista svima govoriti u lice šta mislite jer bi vam karijera mogla stajati na mestu', zaključio je Robinson za The Telegraph.

 

image courtesy of: photostock / FreeDigitalPhotos.net

Izvor i autorska prava: Tportal.com


Broj pregleda: 397
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: Još uvek nije ocenjenOvo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus