Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u srbiji


Nemačka, Austrija i Švajcarska obećane zemlje za Srbe

PDF
Štampa
Nemačka, Austrija i Švajcarska obećane zemlje za Srbe
Image courtesy of: pixabay.com

Globalna mreža najposećenijih sajtova za zapošljavanje "The Network" sprovela je istraživanje o mobilnosti radne snage koje je pokazalo da je za građane Srbije najpoželjnija zemlja Nemačka, a potom slede Švajcarska i Austrija.

Reč je o svetskoj anketi o spremnosti na odlazak u inostranstvo u potrazi za boljim poslom u kojoj su ispitanici odgovarali da li bi se selili u druge države, kuda bi otišli, koji su razlozi za preseljenje, kakav je njihov status i na koji način tragaju za inostranim angažmanom, navodi se u saopštenju sajta Infostud, koji je član "The Network-a".

Među anketiranima iz 189 zemalja našlo se i 1200 ljudi iz Srbije, navodi se u saopštenju i precizira da je istraživanje pokazalo da oko dve trećine ispitanika iz Srbije želi da ode u inostranstvo, svega osam odsto bi ostalo, a neodlučnih je oko 16 odsto.

Kako da se zaposlite u Nemačkoj, pročitajte ovde.

Kako do posla u Austriji pogledajte ovde.

Za uslove zapošljavanja u Norveškoj, kliknite na ovaj tekst.

Kao najčešće razloge zbog kojih bi se selili, naši građani su naveli bolji životni standard, ekonomsku nesigurnost u svojoj zemlji, veću zaradu u inostranstvu kao i bolje šanse za razvoj karijere i atraktivni poslovni ugovor.

Uprkos mišljenju mnogih da su skandinavske zemlje ubedljivo najpogodnije za život i rad, istraživanje je pokazalo da se Norveška nalazi na četvrtom mestu, dok peto mesto drži Švedska.

Slede Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada, a Sjedinjene Američke Države zauzimaju tek osmo mesto na listi, dodaje se u saopštenju.

Ostatak teksta pročitajte na sajtu TANJUG.RS


Broj pregleda: 1698
Ocenite tekst:
Trenutna ocena: 5Ovo su najčitaniji tekstovi:

blog comments powered by Disqus