OGLAS

Da li je dobro izjaviti ljubav kolegi?

Stara priča da se ljubav i posao moraju razdvajati polako, ali sigurno, gubi na važnosti. Zanimljivo je da najnovija istraživanja pokazuju da je broj zaposlenih koji ulaze u ljubavne i seksualne odnose na poslu, pa čak i u šefovim kancelarijama, u porastu.

Od malih znakova pažnje poput čokoladica, pa sve do ljubavnih poruka, Dan zaljubljenih očigledno pretvara kancelarije u nešto romantičnija mesta nego inače. Ali, tu nije kraj priče. Po nekim istraživanjima, uključujući i ono koje je sprovela Glassdoor.com, a koje je preneo Huffington Post, deset posto ispitanika priznaje intimne trenutke upravo na poslu.

Čak 37 posto ispitanika priznalo je emotivnu vezu sa kolegom, a situacija u Americi i Velikoj Britaniji je prilično slična. Fascinantno je da se 22 posto Amerikanaca usudilo na seks u šefovoj kancelariji, dok se samo pet posto Britanaca odvažilo na isto. Što se tiče konferencijskih sala, tu su brojke slične s obe strane Atlantika.

Iako većina smatra da takve veze obično završe neugodno, preko polovine ispitanika ne vidi ništa sramotno u tome. Naravno, postoji i mišljenje da bi takve veze trebalo izbegavati zbog mogućeg negativnog uticaja na posao. Kako kažu, kancelarijske su ljubavi često put ka profesionalnoj katastrofi.

Međutim, u današnjem ubrzanom životu, gde većinu vremena provodimo na poslu, nije ni čudo što se ljubav rađa i među kancelarijskim zidovima. I dok većina poslodavaca smatra da intimni odnosi narušavaju profesionalni ambijent, postoje i izuzeci poput Richarda Bransona, koji smatra da zaljubljivanje na poslu treba podržavati i slaviti kao avanturu.

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima