OGLAS

INŽENJER vozi tramvaj, GEOLOG prodaje kajmak, FIZIČARKA pleše uz šipku

Visokoobrazovani Beograđani koji posao prodavaca ili vozača obavljaju iz nužde, uglavnom kriju da imaju diplomu i ne vole javno da pričaju o tome...

 

Rodoljub Vranić - najobrazovaniji prodavaca čvaraka u Srbiji?

Mušterije Radoljuba Vranića koji godinama prodaje sjenički sir, pršute, čvarke i razne slane đakonije na Cvetkovoj pijaci, saznale su da on ima diplomu Rudarsko geološkog fakulteta, tek kad je učestvovao u brojnim kvizovima na televiziji, gde je pokazao odlično znanje i osvojio vredne nagrade.

 

- Isken da budem, nije mi bilo žao što ne radim posao za koji sam se školovao, sve do pre dve godine kada je naglo opao posao na pijaci, tek sam tada počeo da razmišljam kako bi to bilo da radim posao u struci i redovno primam platu. Tokom svih godina provedenih ovde, uvideo sam da mušterije nas prodavce na pijaci ipak gledaju drugim očima, mene svako sad drugačije gledaju od kako znaju da sam inženjer po struci - kaže on.

 

Desilo mu se da je došla inspektorka, koja je uzorkovala njegove proizvode, i od kada je saznala šta je po zanimanju, ima mnogo bolji tretman.

 

Novica Gavrović - mašinac koji vozi tramvaj

 

Ni fakultetska diploma Mašinskog fakuklteta nije pomogla Novici Gavroviću (34) kada se firma u kojoj je kratko radio kao inženjer ugasila. Morao je hitno da nađe novi posao, pa nije birao.

 

- Izašao je oglas za vozača tramvaja, prijavio sam se i dobio posao. Plata je skoro ista kao da radim posao u svojoj struci, a iskren da budem lakši je i manje stresan. Shvatio sam da nije bitno kakav posao obavljam, već da je plata dobra i redovna - kaže Novica.

 

Branko Vitorović - taksista i diplomac Rudarsko geološkog

 

Punih 14 godina, Branko Vitorović (56) sa diplomom Rudarsko geološkog fakulteta, radi kao taksista. Pokušavao je da nađe posao za koji ima diplomu, ali da nije uspeo. Nikad nije radio u struci.

 

- Ako čovek već ne može da radi ono što voli, onda treba da voli ono što radi. Ako imate frustracije zbog posla, onda možete sebi da napravite pakao od života. I pored toga što nisam uspeo da nađem posao u struci, ne bih dao svoju diplomu ni za šta - poručuje Vitorović.

 

Angažovan je u borbi za unapređenje taksi vozila, učestvuje u svim pregovorima sa vlastima i to je donelo brojne rezultate.

 

- Posao koji radim ima dosta dodirnih tačaka sa fakultetom koji sam završio, pa sam sada aktivan i u izradi novog Zakona o prevozu putnika u javnom prevozu - kaže on.

 

Nataša Belić - iz Rektorata na “šipku”

 

Iako ima diplomu Fizičkog fakulteta, Nataša Belić (28) je odlučila da se bavi ni manje, ni više, nego plesom oko šipke. Pre mesec dana stavila je tačku na svoju karijeru, napustila posao u Rektoratu i posvetila se ovom neobičnom plesu.

 

- Bila sam dvostruki šampion države u fizici, među najboljim studentima, završila sam teorijsku fiziku u roku. Usledila je karijera na Mašinskom fakultetu i u Rektoratu Beogradskog univerziteta. Ipak, profesionalno bavljenje plesom na šipci bio je moj san! Kada sam ga pre tri godine otkrila, zaljubila sam se na prvu loptu. To je sport i plesna disciplina, a ne ono što ljudi pomisle kada se spomene šipka - objašnjava Nataša.

 

Ona je nedavno otvorila školu “Aerial Arts”, u kojoj podučava zainteresovane devojke ovom disciplinom.

 

- Moja profesionalna odluka je bila da napustim posao u Rektoratu. Kolege znaju koliko to volim i imam njihovu veliku podršku, ali i od kolega i prijatelja - kaže Nataša koja je nedavno osvojila deveto mesto ma Evropskom takmičenju u ovoj disciplini.

 

Izvor: 24sata.rs

 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima