OGLAS

Ove Beograđanke neće da trunu na birou i uzele su stvar u svoje ruke

Umesto da čekaju posao u posrnuloj modnoj industriji, osam mladih dizajnerki udružile su se u „Klasu", udruženje građana u kojem svaka od njih predstavlja i potpisuje svoj unikatni modni detalj - odeću, obuću, nakit i predmete.

Svojim rukama još kao studentkinje uredile su svoj prostor, podelile troškove i hrabro izašle na tržište.

Ljubav prema modi, prvi poslovni uspesi i trud koji su uložile stvarajući svoj modni kutak drži ih na okupu već tri godine. Prva iskustva, istraživanja materijala i mušterija za njih su neprocenjivo iskustvo. Danas broje deset članica, sve su u međuvremenu diplomirale, a budućnost „Klase" vide u novim generacijama studentkinja.

- Ovo je dobro za podučavanje mladih studenata i studenata na završnim godinama. Kod nas mogu da nauče odnos prema materijalima, bojama, tržištu, odnos prema mušterijama, da nauče kako da grade brend i sebe kao dizajnera. Želimo da Klasa opstane i kada neko od nas nastavi svoju karijeru na drugom mestu - kaže Monika Ratković koju smo zatekli u radnji.


Njihova ideja bila je da ponude dizajniranu robu kakva manjka na tržištu.

- Imamo zajednički senzibilitet i estetiku i svaka od nas gradi svoje ime, ali ne odudara previše. To su mala pomeranja koja grade stil, a naš stil se razlikuje od devedeset odsto komercijalnog tržišta - kaže Monika.

Naša sagovornica prisetila se trenutka kada su devojke otvorile svoju prvu radnjicu u 19 kvadrata.


- U početku je bilo presmešno. Osam devojaka na jednom mestu koje same krče i osmišljavaju prostor. Sve smo radile same, uključujući i muške poslove.

Istoga dana smo prodali više komada jer su nam došle mušterije koje kupuju samo dizajnirane stvari. To je bilo najveće ushićenje - priseća se Monika.

 

Izvor: 24sata.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima