OGLAS

NAPRED, CARE: Ako očajnički tražite posao, priča ovog Novosađanina će vas otrezniti

 

Posle tvita u kojem je objavio svoje brojne diplome i sertifikate, kao i gomile “fejvova” i “ritvitova” koji su ga pratili, Sava Pivnički (39) je postao nešto poput internet selebritija. Ispod slika ovih potvrda njegove stručnosti on je napisao jednostavno: tražim posao. Ali to nije bila svrha njegovog javnog apela.

Osim što želi da nađe posao u struci, Sava je svojim tvitom želeo da podigne svest mladih, a i starijih ljudi.

 

- Svaki dan na Tviteru gledam kako ljudi šire depresiju zbog toga što ne mogu da nađu posao u struci. Zato mi je prvenstvena namera bila da ih malo osvestim i da ih podsetim da nijedan posao ne treba diskriminisati u ovo vreme u kojem živimo. Neki ljudi, poput mene, nisu imali priliku da se ostvare u svom zanimanju, ali ih nije bilo sramota da rade bilo šta i usput se usavršavaju - priča on.

 

Njega su podržali mnogi uticajni tviteraši i pregledom njegovog posta preko 12.000 puta, pa je vest o Savinom traženju posla došla i do poznate književnice Mirjane Bobić Mojsilović, koja mu je napisala “dobićeš posao”. Ipak, to se nije dogodilo, pa je ovaj Novosađanin krenuo “trbuhom za kruhom” u Beograd.

 

- Stigao sam ovde pre tri dana i uspeo da nađem posao kuvara u Zemunu. To, naravno, nije moja struka, jer sam diplomirani psiholog, ali sam morao da počnem da radim bilo šta, kako bih mogao da upišem kurs za psihoterapiju. To je zanimanje kojem želim da se bavim do kraja života – priča Sava.

Osim diplome psihologa sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, ovaj momak ima završenu srednju medicinsku školu, položen pripravnički ispit za matičara, setrifikat iz prostornog planiranja i uverenje o položenom ispitu za rad u zapošljavanju.

 

A to su samo neke od njegovih stručnih “papira”.

To sve nije bilo dovoljno da u svom gradu nađe stalan posao. Radio je samo privremeno, kao školski psiholog, u centru za socijalni rad i mnoge druge poslove van struke.

 

Iako kaže da je time svoje znanje dopunio praksom, Sava smatra da je, takođe, samo izgubio vreme.

 

- Radeći ove poslove, kako bih zaradio neophodni novac, skrenuo sam s puta kojim želim da koračam i postanem psihoterapeut. Zato sam sad čvrsto odlučio da završim potreban kurs u Beogradu i pored toga zaradim na kuvarskom zanatu - objašnjava Novosađanin.

Sava Pivnički se nada da će uskoro dobiti dugo željeni posao u struci, jer smatra da ima dovoljno godina i iskustva za tako nešto. Sebe naziva "optimistom s iskustvom".

 

- Lagao bih kad bih rekao da ne očekujem neku priliku, mada mi očekivanja nisu prevelika. Bez obzira šta se dogodi, ja ću nastaviti da se trudim i dajem svoj maksimum, a mladim ljudima bih poručio da urade isto. Nema potrebe za patetisanjem - kaže on.

Image courtesy of: pixabay.com

 

Izvor: 24sata.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima