OGLAS

Ovi poslovi u Srbiji su toliko rizični da to bukvalno nema cenu

 

Svi znamo da je rizično biti pilot, a da li ste znali da u grupu poslova gde vas smrt na svakom koraku vreba spadaju i ronioci, vozači specijalnih vozila i cisterni?

Visok rizik i mogućnost nesreće na radu prepoznale su i osiguravajuće kuće kod kojih se ova lica ne mogu dodatno osigurati za slučaj smrti izazvane nesrećom.

Usled činjenice da rizik nije isti kod obavljanja različitih poslova, osiguranja prave podelu poslova na one sa prvim i one sa drugim stepenom opasnosti, i u zavisnoti od toga određuju visinu svoje tarife. Tako se kao poslovi sa niskim stepenom rizika tretiraju administrativni službenici, igrači golfa, konjušari i veslači, dok je od tih profesija opasnije baviti se stolarskim zanatom, biti radnik na benzinskoj pumpi, saobraćajni policajac ili medicinska sestra. U istu grupu sa ovim zanimanjima spadaju i rudari, električari i fudbaleri.

Među najopasnije poslove, međutim, čiji predstavnici, ukoliko žele da se životno osiguraju, nekad moraju da plate i 240 odsto veću cenu osiguranja od niskorizičnih uposlenika.

- Najveće tarife za dodatno osiguranje imaju padobranci, zmajari, piloti kanadera i helikoptera, podvodni ribolovci, kapetani malih brodova u dubokom moru, podvodni varioci, jedriličari, piloti i igrači fudbala, ragbija i američkog fudbala i osobe koje se bave uništavanjem insekata - kaže za "24 sata" Ivana Ivković, saradnik prodaje u jednoj od najvećih osiguravajućih kuća u Srbiji.

Međutim, da rizik nije taj koji opredeljuje životni poziv svedoči primer Aleksandra Vasiljevića (61) koji je već 40 godina pilot.

- Još kao dečak maštao sam da postanem pilot! Svoj posao nikada nisam doživljavao rizičnim, već sam se uvek trudio da na isti dođem naspavan i da budem ljubazan sa svojim kolegama – priča za "24 sata" Aleksandar Vasiljević (61), kapetan instruktor Boinga 737 u "Er Indiji".

Aleksandar Vasiljević dodaje da je ključ za uspešnu profesionalnu karijeru da radite posao sa ljubavlju, predano i bez preubeđenja.

POSLOVI SA I STEPENOM OPASNOSTI POSLOVI SA II STEPENOM OPASNOSTI NAJRIZIČNIJI POSLOVI
ADMINISTRATIVNI RADNICI U RAZNIM SLUŽBAMA DRVOSEČA, UTOVAR I ISTOVAR TRUPACA LETAČ KANADERA
GIMNASTIKA SA LOPTOM STOLAR PODVODNI VARIOCI
IGRAČ GOLFA KUĆNI ELEKTIRČAR PADOBRANCI - DO 50 SKOKOVA GODIŠNJE
IGRAČ KRIKETA SAOBRAĆAJNI POLICAJAC HELIKOPTER - MANJE OD 50 H GODIŠNJE
IGRAČ STONI TENISA MEDICINSKO OSOBLJE U BOLNICAMA ZA DUŠEVNE BOLESTI I KAZNENIM ZAVODIMA UNIŠTAVANJE INSEKATA
IGRAČ KUGLANJA RADNIK NA BENZINSKOJ PUMPI SPASILAČKI LETOVI
KONJUŠAR KUVAR NA PUTNIČKOM BRODU BALON - MANJE OD 15 LETOVA GODIŠNJE
SKIJANJE NA VODI RUDARI U POVRŠINSKOM KOPU JEDRILICA - MANJE OD 100 H GODIŠNJE
VESLANJE FUDBALERI MLAZNJACI - SVA POSADA

 

Image courtesy of: pixabay.com

 

Izvor: 24sata.rs

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • kontakt@klikdoposla.com
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2021 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima

Poslovi arhiva