OGLAS

5 stvari koje u Srbiji možete da radite dok još studirate

Mnogi poslodavci će vam reći da bi bilo dobro da dok još studirate steknete neku praksu jer to mnogo više cene u CV-u nego da ste tri ili četiri godine ganjali samo diplomu. Ma koliko ti poslovi bili "nižerazredni" ili nemali veze sa vašim fakultetom, odnosno budućom strukom, ceni se bilo kakvo radno iskustvo mnogo više nego nikakvo.

Evo pet poslova koje možete lako da radite uz studije, kao i oglasa na koje možete da se javite.

1. Predavač jezika, prevodilac

Ukoliko ste pri kraju studija na Filološkom fakultetu, vaš izbor je zaista veliki, a ne morate da se bavite onim za šta se niste školovali. Od predavača u školama jezika, do prevodilaca, ili operatera u call centrima za određeni jezik - izbor je širok. Evo nekih predloga:

Oglase pogledajte OVDE

2. Prodavac, mercahndiser (aranžer robe)

Naučiti veštinu prodaje biće vam korisno u životu, čak i ako se njome više nikada nećete formalno baviti. I te kako će vam vredeti na razgovorima za posao, ali i u drugim životnim situacijama. Idealno je da je naučite dok ste još u "školskoj klupi". Možete se njome baviti šta god da studirate.

Evo naših predloga!

3. Programer

Opšte je poznato da su programeri najvrelije zanimanje početka 21. veka - prvo, nije vam neophodan završen fakultet ako pokažete solidno znanje nekog programskog jezika. Drugo, ponuda poslova je konstantno veća od tražnje, što vam garantuje da ćete se zaposliti veoma brzo. Treće, plata je za naše prilike obično - odlična. Poznato je da firme žele da privuku radnike još dok su na fakultetu (ETF, FON...) pa nije zgoreg da počnete, makar honorarno, u nekoj većoj firmi.

I ako studirate nešto drugo, a bavite se i programiranjem (čest slučaj), takođe nemojte da časite - prijavite se na neki od poslova u našoj sekciji "IT poslovi", a vreme i novac ćete lako dogovoriti - poslodavci su u ovom slučaju prilično fleksibilni. Nudimo poslove za sve vrste developera - Java, C++, PHP, Android i IOS; Python... 

Sve oglase u IT sekciji pogledajte ovde

4. Turistički agent

Ovaj biznis, i pored opadanja kupovne moći građana, ne prestaje da cveta, pa nije loše da vam, i ako to ne studirate, bude rezervna varijanta - ovakav posao, naprimer, je dobra prilika da naučite da se služite programima u turističkim agencijama i da naučite kako se postupa s klijentima.

5. Istraživač

Opšte je poznato koliko je teško naći posao ako studirate na nekom društvenom fakultetu. Zbog toga, svaka prilika je dobra, posebno da radite nešto vezano za vašu struku. Naprimer, ovo:

Promotivne aktivnosti - poslovi

Dok razmišljate, evo još nekih korisnih tekstova:

5 načina da razvalite na intervjuu za posao

Veliki vodič: Kako otići u Nemačku da radite i šta vas tamo čeka

Ovi ljudi godinama nisu mogli da nađu posao u Srbiji: Evo kako su se snašli!

Auto: Klik do posla / IA

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima