OGLAS

Ovaj posao u Srbiji ne biste radili ni za 80.000

Mnogo je poslova koje smatrate nedovoljno plaćenim za trud koji ulažete - kako, uostalom drugačije i da razmišljate u zemlji gde je prosečna plata 44.000 dinara? (avgust 2015, izvor: Republički zavod za statistiku). Međutim, ima i dobro plaćenim poslova na kojima biste verovatno dali otkaz već u prvom mesecu.

 

Takvo je bar iskustvo 24-godišnjeg Gorana G, koji radi kao operater u kol centru, ali kao IT podrška za američko tržište i po sopstvenom priznanju, zarađuje gotovo duplo od prosečne srpske plate - dakle, oko 80.000 dinara mesečno.

 

Možda ćete ga smatrati razmaženim, ali prvo pročitajte s čim se sve ovaj mladić susreće, što je ispričao u ispovesti za portal "24 sata".

 

1. "Kada čuju gde radim i kolika mi je plata gledaju me kao da sam dobio na lotou, a ja samo što ne dobijem nervni slom. Znate ono kada u serijama pozovu Indiju jer im je zapucao kompjuter? E, pa tako nešto". 

 

2. "Radim od 12, ali tada svi rade ili su na predavanjima. Pokušavam da se opustim i ne razmišljam o haosu koji me uskoro čeka. Obično imam sumanute smene zbog vremenske razlike, pa se dešava da idem kući i u četiri ujutru". 

 

3. "Od trenutka kada se uključim čeka me haos. Zove klijent. Dere se. Zahteva. Primećuje tragove srpskog akcenta u mom engleskom i traži da kažem odakle sam. Posle malo ubeđivanja ipak ga nagovaram da ne cima mog šefa."

 

4. "Dnevno imam i po 70 poziva. U platu mi uračunavaju koliko sam problema uspeo da rešim preko telefona".

 

5. "Klijent me zvao iz neke zabiti u Americi i rekao da mu ne radi softver. Sada je na meni da mu objasnim kako to da reši. Na pola me izvređao, rekao da mu na pamet ne pada da restartuje uređaj i na moju molbu da ipak proba naprosto rekao 'neću'. To nije njegov posao. A ja zbog toga mogu da izgubim moj".


6. "Dešava se da bez pauze neprekidno pričam tri sata. Ćaskanje sa kolegama zaboravite. Pauze zaboravite. Jedina komunikacija sa kolegama mi je saosećajan pogled dobačen preko monitora kada neko zalupi slušalicom".  


7. "Svuda oko mene se čuje mrmljanje na raznim jezicima i odjednom neko drekne 'mamu ti je*em, majmunčino, zapalio se dabogda' (to dok drži dugme "mute") i nastavi sa 'sorry, sir, I'm back, how can I help you'". 

8. "Pauza za ručak traje tačno 30 minuta. Za pušenje, ako i kada je dobiješ - deset. Svaki minut se broji".

Celokupnu Goranovu ispovest pročitajte na sajtu 24sata.rs, odnosno klikom na ovaj link.

Ostale vesti iz Srbije pročitajte klikom na ovaj link.

Izvor: 24sata.rs/N. Gavrilović 

 

 


 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima