OGLAS

Ispovest dizajnerke nakita iz Kragujevca: Kako sam postala svoj gazda u Njujorku


"Imala sam viška energije za ovu zemlju, koja nije mogla više ni da crpi, a ni da pruži", počinje svoju životnu ispovest Jovana Đurić, dizajnerka nakita rođena u Kragujevcu, a sada trajno nastanjena u Njujorku.

Jovana je jedna od mnogih koja je sreću potražila „preko bare“, jer je smatrala da se u našoj zemlji trud neće isplatiti.

 

- Studirala sam paralelno Istoriju umetnosti i Primenjenu umetnost – odsek vajarstvo. Onda sam upisala i Školu za istoriju i teoriju umetnosti. Uzalud je sav trud kada vam zimi otkažu časove jer na fakultetu nema mazuta, pa ne možete da se grejete - nastavlja Đurićeva.

Uvidevši da Srbija nije zemlja koja može da isprati njenu ambiciju, Jovana se odlučila za, po mnogima, neverovatan korak.

- Odlučila sam da odem “preko”, prijavila se za posao bejbisiterke u Americi i otišla. Svi su mi govorili da sam luda, ali ja sam odlučila da pratim svoje snove.

Godinu dana je čuvala decu, ali i tada je nalazila vremena za crtanje i dizajniranje. 2002. godine, upisala je Školu za nakit i nakon dve godine, život joj se promenio.

- Nakon škole, dizajnirala sam nakit za poznatu firmu „Tiffany“, kao i za dizajnerku Alice Roy, koja je radila sa Dženifer Lopez i brend „Kenneth Cole“. Međutim, ni tada nisam zapostavljala svoj dizajn nakita, ustajala sam u pola šest da bih stigla pre odlaska u firmu da crtam za svoju dušu - objašnjava Jovana napominjući da je za veliki uspeh potreban i ogroman trud.

Dizajnerka veselog duha, čiju je poslovnu biografiju teško ispratiti, zamenila je rad u firmi da bi sama postala preduzetnik.

- Radila sam i nakit za Živanši, bila direktor dizajna ekskluzivnog nakita za Donu Karan, a onda sam se posvetila svom brendu – ponosno kaže Đurićeva.

Jovanina firma sastoji se od dva brenda: Bisa Orest i Jovana Đurić. Poreklo imena prvog brenda je posebno zanimljivo.

- To je skraćenica od Bisenija Orestijević, a to je ime moje nane. Ona je žena kojoj sam se oduvek divila, preživela je Drugi svetski rat sa troje dece, a i volela me je najviše kao jedinu unuku. Često je sanjam i zato brend nosi njeno ime.

Nakon što nam je ispričala poslovnu istoriju, Jovana se priseća kako je izgledalo ostaviti sve i otići u beli svet.

- Nije bilo lako, tri i po godine nisam videla roditelje. Falili su mi, ali moj karakter je takav, odlučila sam se za umetnost i rešila da uspem – dodaje dizajnerka.

Uprkos tome što joj porodica nedostaje, Jovana je sasvim zadovoljna svojim životom u Njujorku, iako puno radi.

- Moj radni dan traje 18 sati, ali važno je da radite ono što želite i da uvek date više od svog maksimuma, to je ključ uspeha. Imam svoju firmu, sama sam sebi gazda, radim ono što volim i mislim da sam uspela u životu - zaključuje Jovana.


Image courtesy of: pixabay.com

Izvor: 24sata.rs

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima