OGLAS

DNEVNICA 2.500! Ovo su najbolji i najtraženiji sezonski poslovi u Beogradu

 

I ovog leta se u glavnom gradu može zaraditi novac za školarinu, letovanje, džeparac ili nešto drugo, preko različitih sezonskih poslova. Dnevnice se kreću i do 2.500 dinara, a najtraženiji su konobari i šankeri.

Mladi u Beogradu uglavnom traže put do zarade preko omladinskih zadruga, koje nude veliki broj poslova iz različitih oblasti, za sve one između 16 i 30 godina.

- Srednjoškolci, studenti i nezaposleni tokom leta mogu da rade na pakovanju i deklarisanju robe, na deljenju flajera, administrativnim poslovima, u butiku, ali i promocije i hosting. Najpotrebnije je osoblje za rad u kafićima - objašnjava Milena Stefanović, zamenica direktora omladinske zadruge "Tragač".

Ona kaže da se ovoj omladinskoj zadruzi (OZ) uglavnom javljaju mladi između 16 i 24 godine, dok je tokom leta povećan broj srednjoškolaca, koji žele da zarade za džeparac.

- Posao promocije je najplaćeniji, jer na njemu možete zaraditi od 200 do 400 dinara po satu, dok je minimalna naknada za hosting 2.000 dinara - objašnjava Stefanovićeva.

Iz omladinske zadruge "Vrednica" tvrde da se zbog otvaranja bašti mnogih kafića, tokom letnje sezone, najviše traže konobari i šankeri, a dnevne zarade se kreću od 1.000 do 2.500 dinara.

- Tokom godine nam se najčešće javljaju građani između 20 i 30 godina, dok je za vreme letnjih raspusta najveći broj srednjoškolaca, koji žele da rade - kaže Dejan Tasić iz OZ "Vrednica".

Pored sezonskih poslova, za vreme leta je moguće raditi i stučne poslove.

- Pojedine firme traže radnike za poslove saradnika u marketingu, saradnika u prodaji i slično. Za ovakve poslove se mogu prijaviti isključivo studenti završne godine odgovarajućeg fakulteta - objašnjava Marko Miljković iz OZ "S-servis".

Marko dodaje da srednjoškolci uglavnom biraju part-tajm poslove, koji podrazumevaju rad od četiri do šest sati, dok se apsolventi i nezaposleni češće angažuju puno radno vreme.

Pored zarade, članovi S-servisa mogu ostvariti i brojne popuste na kurseve stranih jezika, teretane, zabavne manifestacije, prevoz i drugo.

 

Šta vam treba za omladinsku

U omladinsku zadrugu se mogu učlaniti učenici, studenti i nezaposlena lica do 30 godina starosti. Neophodno je platiti članarinu koja se kreće od 100 do 300 dinara i dostaviti neophodnu dokumentaciju.

Studenti:

-Kopija lične karte

- Kopija prve strane indeksa i overenog semestra

Srednjoškolci:

- Kopija lične karte ili izvoda iz Matične knjige rođenih

- Kopija prve strane đačke knjižice

Nezaposleni:

- Kopija lične karte

- Kopija radne knjižice

Image courtesy of: pixabay.com

 

Izvor/ autor: 24sata.rs

 

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima