OGLAS

Ovo su poslovi za koje u Srbiji nećete dobiti ISPOD 1.000 EVRA, a za jedno zanimanje vam je potrebna SAMO KREATIVNOST

 Najplaćeniji poslovi u Srbiji

Prosečna neto zarada u Srbiji za januar mesec ove godine iznosila je 54.521 dinar – podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Ipak, iako je plata porasla realno za 6,7 odsto u odnosu na prethodni januar, činjenica je da u Srbiji postoje zanimanja koja taj prosek značajno dižu. Naravno, kada je u pitanju posao u Beogradu plata od 80000  dinara nije retka pojava ali biti menadžer, programer, fitnes instruktor ili fotograf, znači da vaša plata svakako ide visoko iznad 1.000 evra.

 Zanimanja sa platom od 1.000 evra i iznad toga u Srbiji nije mnogo, ali su iz godine u godinu sve traženija. Da sutra ne biste „sklapali kraj s krajem“, lista poslova koji su najplaćeniji u našoj zemlji, a koju je sačinio sajt „Klik do posla“, može pomoći onima koji baš u ovom trenutku razmišljaju za koju profesiju da se odluče. Za posao u Beogradu posetite naš sajt.

Posao programera

O beneficijama rada u IT industriji naveliko se priča. Da je ovo grana sadašnjosti i budućnosti svedoči činjenica da nam je u svakom trenutku potrebno bar 15.000 programera. U gimnazijama širom Srbije, otvaraju se IT smerovi, a jedna od glavnih motivacija za ovaj posao jeste upravo plata, ali i mogućnost da se zaposlite gde god to poželite.

- Plata u IT sektoru zavisi od pozicije, znanja programskih jezika, kao i godina koje ste proveli radeći ovaj posao, odnosno da li ste junior, medior ili senior programer – navode u jednoj HR agenciji za „Klik do posla“ i dodaju da su plate juniora nešto niže, oko 800 evra u proseku, dok mediori i seniori zarađuju gotovo po pravilu platu iznad 1.000 evra.

U proseku je, prema podacima HR agencije, plata za te pozcije oko 140.000 dinara, a najveća rimanja imaju stručnjaci koji rade u tehnologijama C#, Python-u, .NET-u gde je očekivana plata 170.000 dinara.

Tako, na primer skok sa juniorske na mediorsku i seniorsku poziciju stučnjaka za C# znači skok i za duplo više novca, njihova plata se kreće u proseku oko 226.000 dinara, dok svi seniori imaju platu prosečno 200.000 dinara. IT poslovi imaju sve  veću ponudu na našem sajtu.

Posao top menadžer

Biti top menadžer u Srbiji podrazumeva sa jedne strane odgovornost, dok sa druge strane znači i izuzetno veliku zaradu koja može ići i do 15.000 evra, ali i brojne beneficije – poslovne kartice, automobile, kao i tri godišnje zarade odštete ako raskinu ugovor.

- U zavisnosti od odgovornosti, već od srednjeg takozvanog operativnog menadžmenta plata prelazi dve hiljade evra, a u zavisnosti od industrije u kojoj poslujete plata za top menadžere ide od 5 do 10.000 evra. Za one izutene u svom poslu, koje donose značajne profite, neto zarada ide i do 15.000 evra mesečno – objašnjavaju u jednoj beogradskoj HR agenciji.


Posao kontrolora letenja 

Ovaj posao je jako stresan, ali i isplativ i spada u najplaćenije poslove u Srbiji. Operateri zarađuju od 200.000 do 500.000 dinara, dok oni na najvišim funkcijama dobijaju još veće plate.

I upravo je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore otvorila konkurs za prijem 47 kandidata, a dosadašnja obuka koja je obuhvatala troškove od odo 29.000 evra, sada je besplatna.

- Opšti i posebni uslovi za prijem kandidata na obuku su da su oni državljani Republike Srbije/Crne Gore, da su rođeni 1994. godine ili kasnije, da nisu osuđivani, da se protiv njih ne vodi krivični postupak i da nisu pod istragom. Takođe, potrebno je da svi kandidati poseduju IV stepen stručne spreme ili da školske 2018/2019. pohadaju i završavaju IV razred srednje škole - navodi se na sajtu SMATSA, gde možete pronaći sve potrebne informacije u vezi sa konkursom.


Posao fitnes instruktora 

Možda malo neočekivano na ovoj listi, ali zaljubljenici u sport znaju da ovaj naporan posao može i dobro da se naplati, naročito za školovane instruktore.

Na račun im leže tek 20.000 mesečno, a neretko isto toliko dobijaju „na ruke“. Ipak, ono od čega većina fitnes instruktora najviše zarađuje u Srbiji jesu individualni treninzi.

Pitali smo kako korisnike teretana, tako i same instruktore koliko plaćaju odnosno dobijaju od individualnih treninga i suma oko koje su se složili je – 50 evra na dnevnom nivou minimum, što kada se sabere sa fiksnom platom, izlazi preko 1.000 evra.

Ipak, treba imati u vidu da je ovo posao od jutra do mraka sa vrlo malo slobodnog vremena.


Posao CRM specijaliste

Vaše prvo pitanje svakako je u vezi sa tim šta je to CRM specijalista. Najlakši odgovor je to da je CRM zapravo obuhvata tehnologije koje kompanije koriste da bi upravljale svojim odnosima sa kupcima – to jest da se kompanije odnosno CRM specijalisti prema svakom kupcu odnose na poseban način .

Za takve veštine specijalisti svuda u svetu su nagrađeni sa nekoliko hiljada evra, a prema poslednjim podacima RSZ-a upravo ovaj sektor je jedan od onih koji dižu prosečne neto zarade u Srbiji.

Tako, prema podacima jedne HR agencije CRM specijalista u proseku prima 143.094 dinara, dok oni najbolji prelaze i 200.000 dinara.

Posao fotografa

Ako volite terenski rad i apsolutnu kreativnost, ali i da pritom dobro zaradite – onda je posao fotografa idealan za vas.

Većina dobrih fotografa godinama stiče iskustvo ulažu hiljade evra u opremu da bi se što ozbiljnije baili ovom poslom. Ulaganja početna su velika, ali se na kraju posao isplati.

Tako, prema statistikama HR agencija, fiksne plate fotografa u zavisnosti da li rade kao oficijalni fotografi firmi ili novinskih kuća, kreću se od 450 do 600 evra, u izuetnim slučajevima i više. Međutim, ono na čemu fotograi dosta zarađuju jesu poslovi sa strane – rad za strane novinske kuće, slikanje određenih događaja, tutorijala i slično, što im mže biti plaćeno i dodatno toliko koliko primaju fiksnu platu.

O tome koliko posao fotografa može biti isplaiv svedoči i priča da je jedan bogati par krajem prošle godine objavio oglas na sajtu Perfocal da traži fotografa koji bi sa njima iz Velike Britanije krenuo na putovanje svetom i slikao njihov odmor za neverovatnih 100.000 evra i plaćene troškove smeštaja i puta.


Autor: Klik do posla

Ostale vesti

OGLAS

Već 11 godina naše usluge koriste hiljade zadovoljnih poslodavaca.

KLIKDOPOSLA

KONTAKT

  • [email protected]
  •  
  • Radno vreme:
  •    Ponedeljak-Petak:09:00-21:00

Klikdoposla © Copyright 2024 All Rights Reserved

Uslovi korišćenja

Poslovi po gradovima